W domu z dzieckiem » Przepisy » Ciasta i desery
Sałatki (46) | |
Boże Narodzenie (55) | Halloween (1) |
Śniadania (29) | Wielkanoc (51) |
Drugie dania (162) | Ciasta i desery (335) |
Kanapki, przekąski (145) | |
Przepisy czytelników (426) | Zupy (34) |
Racuszki
Przepis nadesłany przez Panią Justynę Lewandowską na konkurs kulinarny MasterChef Junior. więcej »
Racuchy z granolą
Przepis nadesłany przez Panią Anulę Wawrzyniak na konkurs kulinarny MasterChef Junior. więcej »
Sorbet z jeżyn z estragonem
To sorbet o wyrafinowanym smaku, a jego intensywny śliwkowy kolor nadaje mu niezwykle elegancki wygląd, jeśli podamy go w kieliszkach do szampana. więcej »
Slushy ananasowo-miętowy
Przygotowanie tego kremowego, słodkiego slushy z delikatną nutą mięty zajmuje ledwie kilka sekund. więcej »
Mrożony "jogurt" z czeremchy i kawałków gorzkiej czekolady
Podstawę tego mrożonego „jogurtu” stanowią banany, co oznacza, że jest to deser bezmleczny, ale kremowy zgodnie z nazwą. Soczyste owoce czeremchy i gorzka czekolada tworzą kombinację o wyrafinowanym smaku. więcej »
Lody z arbuza i limonki
W sezonie arbuz prosto z grządki sam w sobie jest wystarczająco słodki i nie wymaga dosładzania. Trzeba jedynie wycisnąć trochę limonki i odrobinę otartej skórki dla wzmocnienia smaku. więcej »
Lody z ogórka, melona i mięty
Te wspaniałe zielone lody mogłyby się też nazywać lody spa. Wyobrażam sobie, że podają mi je po relaksującym, odmładzającym masażu. Pełne subtelnej słodyczy zachwycają delikatną nutą mięty... więcej »
Lody z masła migdałowego z czekoladową polewą
Pełnotłusty jogurt dosłodzony miodem i aromatyzowany masłem migdałowym tworzą bazę tych pożywnych, ale też pełnych smaku lodów. Czekoladowa polewa podnosi nie tylko walory estetyczne, ale i smakowe lodów. więcej »
Lody z jeżyn, kokosa i szałwii hiszpańskiej (chia)
Nasiona chia (z szałwii hiszpańskiej) uważane są za superfood, co oznacza, że te maleńkie czarne kuleczki zawierają mnóstwo składników odżywczych dzięki obecności kwasów omega-3 i błonnika. więcej »