Warszawa

Pudding chia z musem z roszponki i mango

Pudding chia z musem z roszponki i mango

Prosty przepis na efektowny deser!

 

Składniki:

  • 3 łyzki nasion Chia
  • 250 ml mleka roslinnego (moze byc mleko krowie)
  • 2 łyzki płatków migdałów
  • 1 banan
  • 1 kubek Roszponki Fit&Easy
  • ½ mango
  • 2 łyzki ziaren granatu
  • 1 łyzka miodu

 

Wykonanie:

Mleko podgrzać w rondelku. Gorącym mlekiem zaleć nasiona Chia, całość energicznie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia, kilka razy mieszać w tym czasie.

W naczyniu do blendowania zmiksować banana z roszponką na jednolitą masę. Mango obrać, pokroić na mniejsze części i zblendować na jednolitą masę.
Małą patelnię rozgrzać, wrzucić płatki migdałów i uprażyć je do zarumienienia. Do wystudzonej mieszanki z mleka i nasion Chia dodać miód i jedną łyżkę uprażonych migdałów, całość wymieszać, przełożyć do naczyń, w których będziemy podawać deser. Jako kolejną warstwę dodać miks z banana i roszponki, na niej ułozyć puree z mango. Góre deseru udekorować pozostałymi płatkami migdałów i ziarnami granatu. Podawać od razu lub przełożyć do lodówki do wychłodzenia.

 

Smacznego!

 

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć