Warszawa

Owsianka Maszy

Owsianka dyniowo-jabłkowa z białą czekoladą


Składniki:

 

  • 200 ml mleka
  • 3 łyżki puree z pieczonej dyni
  • 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka kropelek lub pokruszonej białej czekolady
  • 1 szczypta soli


Sposób przygotowania:


Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w małe kawałki. Mleko zagotować z puree dyniowym i jabłkami, a następnie dodać płatki owsiane i szczyptę soli. Dusić pod przykryciem 3-5 min., aż kasza zgęstnieje. Na koniec wsypać kawałki czekolady, zamieszać i wyłożyć na miseczki.

 

Smacznego!

 

 

*Przepis inspirowany serialem „Masza i Niedźwiedź: część 1 na DVD, przygotowany przez blog kulinarny www.dziecijedza.com 

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć