Warszawa

Łosoś pieczony z ziemniakami

W letnie dni postaw na coś co doda dzieciom energii do całodniowych przygód! #Jedzjakmistrz!

 

Wakacje obfitują w pyszne i zdrowe sezonowa warzywa i owoce, które można wykorzystywać do przygotowania różnorodnych i smacznych potraw nie tylko dla najmłodszych, ale dla całej rodziny. W letnie dni postaw na coś co doda dzieciom energii do całodniowych przygód, a jednocześnie zadowoli podniebienie nawet najbardziej wybrednego małego smakosza. Idąc za przykładem piłkarzy i dietetyków FC Barcelona wybieraj zdrowe sezonowe produkty! #Jedzjakmistrz!

 

 

Składniki na 1 porcję:

  • 1 filet z łososia
  • 1 cukinia
  • 1 szalotka
  • 1 ziemniak
  • 1 plasterek cytryny
  • 20 g świeżego koperku lub tymianku
  • pieprz i sól do smaku
  • łyżka oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Duży kawałek pergaminu złóż na pół, uformuj z niego kieszonkę i zwiąż końce.
  2. W kieszonkę rozłóż ziemniaki, cukinię i szalotkę. Dopraw do smaku koperkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Umieść łososia na warzywach, dopraw pieprzem i solą, a następnie skop oliwą.
  3. Robiąc małe zakładki złóż i zamknij pergaminową kieszonkę pozostawiając przestrzeń pomiędzy łososiem, a pergaminem. Piecz przez 15 - 20 minut.

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć