Warszawa

Tarta warzywna

Tarta warzywna

Składniki:

 

Ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 1 margaryna
  • 5 dag mielonych orzechów włoskich
  • sól, pieprz

 

Nadzienie:

  • 1 brokuł
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 10 dag kukurydzy
  • 5 jajek
  • 2 marchewki
  • 10 dag zielnego groszku
  • 1/2 szklanki mleka
  • oliwa z oliwek
  • 10 dag żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

 

Z podanych składników wyrobić ciasto, schłodzić. Wyłożyć na formę do tart i zapiekać około 15 minut. Warzywa oczyścić, pokroić: marchew w słupki, cebulę w piórka, cukinię w kostkę, brokuł podzielić. Wszystkie warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać groszek i kukurydzę, smażyć około 10 minut. Rozłożyć na podpieczonym cieście. Jajka roztrzepać z mlekiem i serem i polać na tartę. Zapiekać około 40 minut.

 

Smacznego!

Aneta Pitak

 

 

Przepis został wysłany na konkurs "Wiosenna dawka witamin".

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)