Warszawa

Tarta warzywna

Tarta warzywna

Składniki:

 

Ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 1 margaryna
  • 5 dag mielonych orzechów włoskich
  • sól, pieprz

 

Nadzienie:

  • 1 brokuł
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 10 dag kukurydzy
  • 5 jajek
  • 2 marchewki
  • 10 dag zielnego groszku
  • 1/2 szklanki mleka
  • oliwa z oliwek
  • 10 dag żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

 

Z podanych składników wyrobić ciasto, schłodzić. Wyłożyć na formę do tart i zapiekać około 15 minut. Warzywa oczyścić, pokroić: marchew w słupki, cebulę w piórka, cukinię w kostkę, brokuł podzielić. Wszystkie warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać groszek i kukurydzę, smażyć około 10 minut. Rozłożyć na podpieczonym cieście. Jajka roztrzepać z mlekiem i serem i polać na tartę. Zapiekać około 40 minut.

 

Smacznego!

Aneta Pitak

 

 

Przepis został wysłany na konkurs "Wiosenna dawka witamin".

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć