Warszawa

Jagodowe smoothie

Jagodowe smoothie

Wakacje obfitują w pyszne i zdrowe sezonowa warzywa i owoce, które można wykorzystywać do przygotowania różnorodnych i smacznych potraw nie tylko dla najmłodszych, ale dla całej rodziny.

 

W letnie dni postaw na coś co doda dzieciom energii do całodniowych przygód, a jednocześnie zadowoli podniebienie nawet najbardziej wybrednego małego smakosza. Idąc za przykładem piłkarzy i dietetyków FC Barcelona wybieraj zdrowe sezonowe produkty! #Jedzjakmistrz

 

 

Po smacznym i pełnowartościowym posiłku przychodzi czas na zdrowy i orzeźwiający deser. Wykorzystaj jagody oraz jeżyny i przygotuj smoothie, które zapewni Twojej rodzinie zastrzyk witamin i mikroelementów, którego potrzebują.


Do przygotowania smoothie potrzebujesz:


Składniki:

  • 500 ml soku pomarańczowego
  • 200g jogurtu naturalnego
  • Łyżeczkę proszku waniliowego
  • 4 garście mrożony i świeżych jagód i jeżyn

 

Przygotowanie:

 

  1. Przygotuj sok z miąższem ze świeżych owoców używając do tego wyciskarki wolnoobrotowej (np. Beko) dzięki, której zachowasz więcej witamin i mikroelementów dostępnych w pomarańczach.
  2. Następnie do blendera kielichowego (np. Beko) wsyp jagody i jeżyny i wlej jogurt.
  3. Całość polej świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym i miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Przelej do szklanek i udekoruj kawałkami pomarańczy.
  5. Podawaj schłodzone.

 

Smacznego!

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć