Filety zbić (jak na kotlety)i następnie przyprawić solą, pieprzem ziołowym oraz granulowanym czosnkiem.
Następnie na każdy filet kłaść kolejno ser żółty, plaster szynki, plaster pomidora (lub pokrojone pieczarki), a następnie zwijać w roladki.
Przygotować sos mieszając jogurt naturalny z dodatkiem majonezu, keczupu, następnie dodać posiekany szczypiorek i trochę natki z pietruszki, przyprawić do smaku solą i czosnkiem granulowanym i dokładnie wymieszać.
Tak przygotowanym sosem zalać ułożone w naczyniu żaroodpornym roladki i piec około godziny w rozgrzanym wcześniej piekarniku.
Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności.Zamknij (×)