Warszawa

Jabłka z curry

Jabłka z curry

Składniki:

  • ryż (jedna torebka)
  • 4 jabłka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1łyżka masła lub margaryny
  • 2 łyżki curry (w proszku)

 

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać (wyciąć również gniazda nasienne), pokroić na cząstki. Połowę margaryny roztopić w rondlu, dodać jabłka, opruszyć 1 łyżką curry, zamieszać, chwilę podgrzewać. Następnie podduszone jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać tłuszczem z rondla i resztą margaryny, curry. Piec okolo 15 min. w 185oC aż jabłka się zrumienią. Podawać z ryżem.


Danie można posypać orzechami. Smacznego :)

 


 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć