1. W 100 ml wody ugotuj bulionetkę KNORR i wystudź. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, startą marchewką i bulionetką. W razie konieczności dopraw. Formuj małe kulki - dzieci na pewno chętnie zrobią to za Ciebie.
2. Razem z dzieckiem panieruj kulki w bułce tartej i smaż na patelni, aż nabiorą rumianego koloru. Odstaw na ręczniku papierowym. Kulki można również opiec w piekarniku bez użycia tłuszczu.
3. Niech dziecko za pomocą plastikowego noża pokroi paprykę w dużą kostkę. Razem z maluchem nadziewaj na patyczki na przemian mięsne kulki i paprykę. Uważaj, aby mięso było już odpowiednio wystudzone. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez ok. 10 minut.
4. Podawaj np. z Fixem KNORR Danie na dziś Spaghetti Napoli. Potrawę udekoruj wachlarzykami z ogórka. Ogórka przekrój wzdłuż na pół. Następnie krój w plastry, docinając do końca np. co trzeci, lub co piąty plasterek. Rozkładaj jak wachlarzyk.
Zapraszamy na stronę Knorr - mój sposób na zdrową dietę dziecka.