Warszawa

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami

Ciasto:

 

  • 3 jajka
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl wody gazowanej
  • 1 szkl mąki (ok. 200g)
  • 1 łyżka oleju (niekoniecznie, ale zapobiega przywieraniu ciasta do patelni)
  • Rama Culinesse do smażenia

 

Nadzienie:

 

  • Sos w torebce Grzybowy KNORR
  • 2 filety piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • 6 dużych pieczarek (ok. 200 g)
  • 1 cebula (ok. 80 g)

 

Sposób przygotowania:

 

1. W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta. Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

 

 

2. Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko podsmaż na patelni.

Przygotuj Sos w torebce KNORR według opisu na opakowaniu i zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowanym sosem posmaruj naleśnika i zwiń go, jak krokieta.

 

 

3. Naleśniki najlepiej podawać z surówką colesław.
 

 

Knorr

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć