żelki do ozdobienia tortu np.kaczuszki,misie,kwiatki,truskawkowe serduszka itp.
pół kg truskawek
400 ml mleka
250 ml wody
Przygotowanie:
Spody tortu smarujemy dżemem truskawkowym. Przygotowujemy galaretkę wsypując ją do 250 ml wrzącej wody, mieszamy dokładnie, chłodzimy aż stężeje. Następnie ubijamy 4 opakowania "śnieżki" w 400 ml zimnego mleka, dodajemy pół słoika dżemu z aronii i mieszamy do uzyskania bitej śmietany o jagodowym kolorze.
Pierwszy spód tortowy smarujemy bitą śmietaną, nakładamy na niego truskawki i kładziemy kolejny spód tortowy, który wcześniej posmarowaliśmy dżemem truskawkowym, na nim układamy schłodzoną galaretkę, a następnie przykrywamy niewielką ilością bitej śmietany i nakładamy trzeci krążek tortowy, smarujemy bitą śmietaną, także boki tortu.
Ozdabiamy żelkami i innymi ozdobami. Tort jest przepyszny, aromatyczny, pięknie wygląda, może go wykonać dziecko z pomocą rodziców.
Komentarze
tort sympatyczny,kolorowy,ma cieszyc oko dziecka :)wlasnie zrobiłam taki ,chłodzi się w lodówce.dziekuje,ze mogłam skorzystac z przepisu.
dodany: 2012-07-20 22:32:56, przez: Pyza
kolorowy, przyciąga uwagę i wygląda pysznie a to dla dziecka jest chyba ważniejsze niż estetyczny wygląd! a najważniejszym składnikiem serce matki:)
dodany: 2011-09-23 10:50:22, przez: bisquitka
wyjątkowo nieestetyczny
dodany: 2011-03-11 23:07:19, przez: bumba
Ten tort wygląda jak mała kupka zabawek.
dodany: 2010-09-30 19:04:08, przez: Ula