Przygotuj:
-
dwa kubki zmielonych orzechów laskowych,
-
kubek zmielonych migdałów,
-
kubek zmielonych herbatników,
-
kubek cukru pudru,
-
posypki (posiekane pistacjowe orzeszki, kolorowe cukrowe i czekoladowe groszki),
-
łyżkę naparu z herbaty,
-
dwie czubate łyżki kakao,
-
pół kubka mleka
-
oraz miskę, kubek, łyżkę, drewnianą łyżkę, rondelek.
-
Wsyp do miski zmielone herbatniki, orzechy oraz migdały i wymieszaj je.
-
Wlej do rondelka mleko oraz napar z herbaty. Dodaj cukier i kakao. Podgrzewaj tak długo, aż składniki się połączą i utworzą jednolitą masę.
-
Kiedy masa trochę przestygnie, wlej ją do miski z suchymi składnikami i starannie wymieszaj.
-
Uformuj z papki kulki wielkości orzechów włoskich. Obtocz je w kolorowych posypkach, ułóż na talerzu i włóż do lodówki.
Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i Fabryka Czekolady" wydawnictwa Jedność!
Komentarze
ile wychodzi tych kulek??
dodany: 2010-12-18 19:04:32, przez: ola
ile wychodzi tych kulek??
dodany: 2010-12-18 17:54:41, przez: ola