Warszawa

Czekoladowe ciągutki, czyli domowe krówki

Czekoladowe ciągutki, czyli domowe krówki

Przygotuj:

 

  • dwa kubki kremówki,
  • dwie łyżki miodu,
  • dwie czubate łyżki cukru,
  • sześć kostek mlecznej czekolady,
  • łyżeczkę masła do posmarowania foremki
  • oraz kubek, garnek, łyżkę, talerzyk, łyżeczkę, małą foremkę, nóż, celofanowe papierki, kawałek ratanowego sznurka.

 

 

 

  1. Wlej do garnka kremówkę, dodaj miód oraz cukier i zacznij podgrzewać.
  2. Zawartość garnka zagotuj, a następnie podgrzewaj na małym ogniu około półtorej godziny. Pamiętaj, aby bardzo często mieszać masę.
  3. Masa ma odpowiednią konsystencję, kiedy jej kropelka spuszczona na talerzyk nie rozpływa się. Wtedy przelej ją na wysmarowaną masłem foremkę.
  4. Pokrój schłodzoną masę na kawałki.
     

 

Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i Fabryka Czekolady" wydawnictwa Jedność!

 

Komentarze

takie krówki robiłam razem z babcią.piękne wspomnienia

dodany: 2013-01-11 13:23:20, przez: basia

czekoladę razem z kremówką topisz, chyba tego nie trzeba pisać, co?

dodany: 2011-06-10 16:40:52, przez: kodek

Właśnie... Co z czekoladą???

dodany: 2011-03-31 16:42:30, przez: Aluśka

a co z czekoladą?

dodany: 2011-02-23 11:40:58, przez: Magda

Od patrzenia na te krówki, aż ślinka leci!

dodany: 2010-09-30 19:00:01, przez: Ula

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć