Warszawa

Kanapka Po Boy

Kanapka Po Boy

1 porcja

 

SKŁADNIKI:

  • bagietka lub duża pajda francuskiego chleba
  • majonez
  • posiekana sałata
  • kawałki pomidora
  • plastry pieczonej wołowiny
  • 1/4 do 1/2 kubka ciepłego sosu z pieczonej wołowiny


PRZYGOTOWANIE:

  1. Przekrój bułkę lub chleb wzdłuż na pół i lekko opiecz obie połówki.
  2. Dolną połówkę posmaruj majonezem. Połóż na nią sałatę, pokrojone pomidory i dużo wołowiny. Polej sosem.
  3. Przykryj kanapkę drugą połówką bułki. Podawaj od razu.
     

 

(strony 18-19 w The Princess and the Frog: Tiana’s Cookbook)
Reprinted from the book DISNEY’S THE PRINCESS AND THE FROG TIANA’S COOKBOOK RECIPES FOR KIDS. Copyright © 2009 Disney Enterprises, Inc. Published by Disney Press, an imprint of Disney Book Group.

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)