Składniki:
SKŁADNIKI NA SOS:
POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Wykonanie:
Kulki serowe-płatki migdałowe siekamy drobno nożem. Biszkopty mielimy blenderem. Całość łączymy z serkiem oraz cukrem pudrem. Masę schładzamy i rękoma formujemy kuleczki i obtaczamy je w posiekanych płatkach migdałowych. Przygotowane kuleczki układamy na talerzyku, a następnie wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Brzoskwinię obieramy i kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W małym garnuszku podgrzewamy śmietankę, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Całość mieszamy energicznie aż powstanie gładka masa. Gotowy sos przelewamy do miseczki.
Borówki, maliny i brzoskwinię, truskawki układamy naprzemiennie na talerzach razem z kulkami serowymi, dekorujemy listkami mięty i podajemy z sosem czekoladowym najlepiej jeszcze lekko ciepłym.