Warszawa

kotleciki brokułowo-kalafiorowe

kotleciki brokułowo-kalafiorowe

Składniki:

 

  • 1 kalafior
  • 1 brokuł
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kaszy manny
  • bułka tarta
  • olej, sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Brokuła i kalafiora dzielimy na cząstki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Następnie blendujemy. Do warzyw dodajemy kilka łyżek bułki tartej (dałam 5), wbijamy jajko, dodajemy kaszę, przyprawiamy. Dokładnie mieszamy. Formujemy z masy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy. Gotowe.

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)