Warszawa

Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Składniki:

 

  • 6 pomidorów
  • 6 papryk
  • 24 łyżki ryżu
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • listki świeżej mięty

 

Wykonanie:

 

Z pomidorów wydrążamy środek i wrzucamy do miski. Papryki oczyszczamy od środka. Wnętrza pomidorów blendujęmy aż do konsystencji soku. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek oraz listki mięty. Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, ryż, sól, pieprz i mieszam dokładnie. Wypełniamy pomidory i papryki farszem i zapiekamy około 1,5 godziny w 250 stopniach aż "czapeczki" będą niemal przypalone. Smacznego!

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć