Warszawa

Chłodnik brzoskwiniowy

Chłodnik brzoskwiniowy

Składniki:

 

  • Litrowy słoik kompotu z brzoskwiń
  • 1 litr naturalnego jogurtu
  • Szczypta cukru do smaku
  • Opakowanie galaretki owocowej o smaku brzoskwiniowym lub innym, dobrze komponującym się z brzoskwinią
  • Sok z cytryny

 

Przygotowanie:


Galaretkę rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody niż w przepisie, odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie odsączamy z soku, rozdrabniamy w malakserze, doprawiamy sokiem z cytryny i cukrem. Galaretkę kroimy w drobna kostkę, rozkładamy na wychłodzonych talerzach. Do zmiksowanych owoców dodajemy jogurt, miksujemy przez minutę. Gdy całość dobrze się spieni, rozlewamy na talerze. Podajemy zaraz po przygotowaniu z cienkimi naleśnikami, pokrojonymi jak makaron.

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć