Warszawa

Słodka pasta z czarnej fasoli

a

Kto nie chciałby schrupać kanapki ze słodką pastą z czarnej fasoli?

 

Składniki:

  • 1 kubek ugotowanej czarnej fasoli
  • 3 łyżki tahini
  • 6 łyżek syropu klonowego
  • 3–4 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 5 łyżek mleka roślinnego

 

 


Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Gotową pastę przełoż do naczynia, w ktorym ma być podana. Gotowe!

 

Fasolę ugotuj według wskazówek ze wstępu (s. XYZ Jak gotować strączki). Jeśli używasz fasoli z puszki, odcedź ją i dokładnie przepłucz. To, jakie wybierzesz mleko, zależy od twoich upodobań. Ja polecam mleko sojowe lub kokosowe, ponieważ zapewniają najlepszą konsystencję i smak.

 


 

Przepis pochodzi z ksiązki Hummusy i pasty

 

 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)