Warszawa

Pasta z pieczonego batata

a

Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z pieczonego batata??

 

Składniki:

  • 1 batat
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

 

 


Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  2. Batata pokroj na ćwiartki, posmaruj olejem i włoż do piekarnika.
  3. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułoż kawałki batata i czerwoną cebulę i piecz około 40 minut. Ostudź.
  4. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Przełoż do wybranego naczynia i podawaj.

 


 

Przepis pochodzi z ksiązki Hummusy i pasty

 

 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)