Warszawa

Barszczyk biały

Barszczyk biały

Składniki:

 

  • 2 białe kiełbaski
  • 1 mały chrzan
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • warzywa,marchewka,pietruszka
  • pieprz ,sól
  • jajka 4
  • majeranek

 

Przygotowanie:

 

  1. Kiełbasę ugotować w 1 litrze wody z warzywami , potem wyjąć kiełbaskę i pokroić w plastry.
  2. Do smaku dodajemy chrzan.
  3. Następnie jedną łyżkę mąki oraz śmietany wymieszać z woda i dodać do wywaru.
  4. Gotować 5 minut.
  5. Doprawić pieprzem.
  6. Podawać z jajkami gotowanymi na twardo. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
 

Komentarze

Pycha!!

dodany: 2011-01-08 18:48:54, przez: Natu$$$ka

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć