Warszawa

Rolada ze szpinakiem i łososiem

Rolada ze szpinakiem i łososiem

a

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 jajka
  • dwa serki Almette chrzanowe lub śmietankowe plus 4 ząbki czosnku
  • łosoś w plastrach 400g

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy.
  2. Żółtka dodajemy do szpinaku.
  3. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
  4. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st.
  5. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.
  6. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.
  7. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.


Smacznego
 

 

Komentarze

to jest przepyszne

dodany: 2011-03-01 19:10:10, przez: wiola

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)