Warszawa

Serniczek wiedeński na święta

Serniczek wiedeński na święta

Składniki:

  • 1 kg sera mielnego lub gotowego z pojemnika,
  • masło,
  • szklanka cukru,
  • 10 jajek,
  • budyń śmietankowy,
  • rodzynki,
  • aromat waniliowy,
  • herbatniki

 

Przygotowanie:

  1. Ser zemleć przez maszynkę lub kupić gotowy ser w pojemniku.
  2. W misce utrzeć masło z cukrem, dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając. Do masy dodawać ser, budyń, aromat.
  3. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie z masą.
  4. Na koniec dodać rodzynki oprószone w mące.
  5. Tak przygotowaną masę wylać na tortownicę, wyłożoną herbatnikami.
  6. Włożyć do piekarnika i piec ok. godziny w temp. 200 stopni.
  7. Po wystudzeniu polać sernik roztopioną mleczną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

 

Pychotka!
 

Komentarze

budyn dodajemy sypki

dodany: 2013-06-27 07:04:45, przez: agnieszka

Mysle,ze tak jak w innych przepisach na sernik,wsypuje sie budyn w proszku,tez zrobie!!!

dodany: 2012-11-26 21:11:34, przez: ewa

Mam nadzieje ze ktos jeszcze ttuaj zaglada i mi odpowie ;) ten budyn mamy wspypac normalnie w proszku ? czy ugotowac,ostudzic i dopiero dodac. Pozdrawiam ola ;)

dodany: 2012-04-01 09:25:10, przez: ola

Przepis wydaje się ciekawy ! ale mam dwa pytania ;) budyń podawac ciepły czy już wystudzony... i ile dodac aromatu. Pozdrawiam ;)

dodany: 2012-03-31 23:06:41, przez: Jagoda

Moze być smaczne

dodany: 2010-04-02 14:05:45, przez: kamilusia

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć