Warszawa

Mazurek Kasi

Mazurek Kasi

Uwielbiam przepisy szybkie i smaczne

A to mój sprawdzony przepis na Mazurka Kasi:


Wszystko do jednej misy:

  • 5 jajek
  • 200 g miękkiej margaryny
  • pół szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 łyżek miodu (soda+ miód spienić-podgrzać)
  • 1,5 łyżeczki sody

 

  1. Wszystko razem wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem i do nagrzanego piekarnika 200 stopni- ok. 15 minut
  2. Wyjąć z piekarnika, gorące przeciąć na pół przełożyć śmietaną jogurtową (tzn: ciasto - śmietana - ciasto)
  3. Odstawić do wystygnięcia.


POLEWA -

  • ok.30 g margaryny,
  • 3 łyżki masła,
  • cukier puder,
  • kakao,

Podgrzać i wylać na ciasto.


Dekoracja-dowolna u mnie "kocianki" z preparowanego ryżu.

No i można jeść :)
 

Komentarze

wygląda na pyszny

dodany: 2011-04-06 18:41:14, przez: olcia

Więcej

Warto zobaczyć