Warszawa

Świąteczne kiełbaski zapiekane

Świąteczne kiełbaski zapiekane

Co potrzebujemy:

 

Składniki:

  • 70 dag białej kiełbasy,
  • 2 cebule /20 dag/,
  • 1 łyżka smalcu,
  • sól

 

Przyrządzanie:

  1. Kiełbasę zwinąć w krążek, kilkakrotnie nakłuć widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku, na małym ogniu 10 min, a następnie wyjąć i osączyć.
  2. Cebulę obrać i pokroić w półplastry.
  3. Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec w piekarniku około 30 min, w temperaturze 200° C.
  4. Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody, posypanymi natką pietruszki oraz z surówką z chrzanem lub z ćwikłą.

 

Przepis pochodzi ze strony www.Prymat.pl

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć