Warszawa

Muffinki z łososiem i koperkiem

Muffinki z łososiem i koperkiem

na 12 sztuk

 

Składniki:

  • 6 płatów ciasta francuskiego (450 g mrożonego)
  • 400 g fileta z łososia
  • sok z połowy cytryny
  • jajko
  • 125 g śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

 

Wykonanie:

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić na stolnicy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Formy do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać mąką.

Łososia umyć, osuszyć, pokroić na małe kostki, skropić sokiem z cytryny. Jajko roztrzepać ze śmietaną, koperkiem, solą i pieprzem. z ciasta francuskiego wykroić 12 krążków, wyłożyć nimi foremki.

 

Ciasto nakłuć kilkokrotnie widelcem, położyć kawałki łososia, zalać jajkiem ze śmietaną.

 

piec ok. 30 min. podawać na zimno lub ciepło.

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)