Składniki:
Nadzienie:
Wykonanie:
Do śmietanki dodać cukier, cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Ubić na sztywno. Mieszając dodawać po jednym jajku. Mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia przesiać, wymieszać z pianą.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, wlać ciasto, gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, włożyć do środka po jednej śliwce. Gruszki wetknąć w ciasto ogonkami do góry, posypać orzechami.
Piec 70 min. Wyjąć, wystudzić.
Miód gotować ze skórką pomarańczową. Syropem posmarować wierzch.
Komentarze
Wyglada zachwycajaco!!!
dodany: 2010-11-09 12:19:46, przez: pineczka
i fajnie wyglada, zrobie
dodany: 2010-01-27 22:16:13, przez: sillly
Sory ,pisze nie przeczytałem wszystkiego.
dodany: 2010-01-05 20:34:44, przez: Xavier
W ile się robi???
dodany: 2010-01-05 20:33:41, przez: Xavier