Warszawa

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni

Składniki:

 

  • 3 kg dyni
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • boczek
  • ser kozi
  • sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Dynię, cebulę, ziemniaki i marchewkę obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wkładamy do garnka, dolewamy ok. 2 litry wody. Gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie, całość blendujemy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. 

 

Pokrojony w drobną kostkę boczek i ser kozi podsmażamy i dodajemy do przygotowanej zupy. 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)