W domu z dzieckiem » Przepisy » Spaghetti z pesto jarmużowym
Sałatki (46) | |
Boże Narodzenie (55) | Halloween (1) |
Śniadania (29) | Wielkanoc (51) |
Drugie dania (162) | Ciasta i desery (335) |
Kanapki, przekąski (145) | |
Przepisy czytelników (426) | Zupy (34) |

Spaghetti z pesto jarmużowym
Składniki:
• 150 g umytego Jarmużu Fit&Easy
• ½ kubka uprażonych na suchej patelni nerkowców
• ½ kubka natki pietruszki
• 80 ml oliwy z oliwek
• 20 g parmezanu
• sok z połówki cytryny
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka miodu
• sól do smaku
• 1 opakowanie spaghetti 500 g
• 60-100 ml wody w zależności od preferowanej konsystencji pesto
Wykonanie:
Do blendera przełożyć jarmuż, dodać oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki, pulsacyjnie powoli blendować. Na końcu dodać uprażone orzechy nerkowca, lekko zblendować, całość wymieszać.
Makaron ugotować al dente, przełożyć na talerz, dodać pesto z jarmużu, posypać tartym pazmezanem.
Smacznego!
