Warszawa

Spaghetti z pesto jarmużowym

Spaghetti z pesto jarmużowym

Składniki:

 

  • 150 g umytego Jarmużu Fit&Easy
  • ½ kubka uprażonych na suchej patelni nerkowców
  • ½ kubka natki pietruszki
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 20 g parmezanu
  • sok z połówki cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • sól do smaku
  • 1 opakowanie spaghetti 500 g
  • 60-100 ml wody w zależności od preferowanej konsystencji pesto

 

Wykonanie:

 

Do blendera przełożyć jarmuż, dodać oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki, pulsacyjnie powoli blendować. Na końcu dodać uprażone orzechy nerkowca, lekko zblendować, całość wymieszać.
Makaron ugotować al dente, przełożyć na talerz, dodać pesto z jarmużu, posypać tartym pazmezanem.

 

Smacznego!

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć