Warszawa

Sałatka z kaszy Quinoa, rukoli, sera korycinskiego, granatu i prażonych płatków migdałów

Sałatka z kaszy Quinoa, rukoli, sera korycinskiego, granatu i prażonych płatków migdałów

Składniki:

 

  • ½ kubka kaszy quinoa czerwonej
  • (moze byc kazda inna)
  • garść Rukoli Fit&Easy
  • 7 łyżek ziaren granatu
  • 3 łyżki płatków migdałów
  • 60 g sera korycinskiego (opcjonalnie feta)
  • sól do smaku

 

Sos:

 

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu

 

Wykonanie:

 

Kasze quinoa ugotuj według zaleceń na opakowaniu, odstaw do wystudzenia.
Ser koryciński pokrój w małą kostkę.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni na złoty kolor.
Do wystudzonej kaszy dodaj rukole, ziarna granatu, pokrojony ser, uprażone płatki migdałów, całość zalej sosem, dobrze wymieszaj, dopraw solą.

 

Smacznego!

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć