Warszawa

Racuchy z fasolką

Racuchy z fasolką

a

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 5 jajek
  • łyżka mąki
  • olej do smażenia
  • sól 

 

Wykonanie:

  1. Fasolkę przebrać, umyć, pokroić na dość krótkie kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3–4 minuty.
  2. Odcedzić, ostudzić. 
  3. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka roztrzepać ze szczyptą soli, dodać do piany, posypać mąką, delikatnie wymieszać.
  4. Dodać fasolkę, wymieszać.
  5. Olej rozgrzać na patelni. Łyżką nakładać niewielkie porcje masy, smażyć po 2 min z każdej strony. Osączyć na papierze kuchennym.

 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)