Warszawa

Sałatka ze świeżych warzyw

Sałatka ze świeżych warzyw

Składniki:

 

  • 6 świeżych ogórków gruntowych średniej wielkości
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 główka sałaty
  • pęczek szczypiorku
  • 6-7 jajek (ugotować)
  • 25 dag. sera żółtego w kawałku
  • majonez i jogurt naturalny do sosu
  • przyprawy: sól, pieprz.

 

Wykonanie:

 

Wszystkie składniki do sałatki myjemy, te, które trzeba obieramy ze skóry lub skorupek (ogórki, jajka) i wszystko kroimy w dość drobną kosteczkę. Sałatę rwiemy w palcach na drobne kawałki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku i zalewamy sosem zrobionym z majonezu i jogurtu naturalnego w tych samych proporcjach (pół na pół). Po wymieszaniu sałatkę schłodzić w lodówce.

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć