Warszawa

Serduszka z pastą kawiorowo-serową

Serduszka z pastą kawiorowo-serową

Składniki:

  • chleb (biały, ziarnisty, razowy lub pumpernikiel)
  • kawior czarny (mały słoiczek 80g)
  • serek biały wiejski  (ziarnisty)– mały
  • kilka kropel soku z cytryny
  • (ewentualnie jakieś dodatki do dekoracji kanapeczek np. ser żółty, szynka, świeży ogórek, rzodkiewka).

 

Wykonanie:

Chleb kroimy na kromki, a z kromek wykrawamy „chlebowe serduszka”. Pasta: serek biały wiejski odsączamy i wkładamy do miseczki, następnie wkładamy kawior ze słoiczka, skrapiamy cytryną i mieszamy. Gotową pastę wkładamy na serduszka wycięte z chleba i ewentualnie dekorujemy.

 

mama Anna

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć