Warszawa

Serduszka z pastą kawiorowo-serową

Serduszka z pastą kawiorowo-serową

a

Składniki:

  • chleb (biały, ziarnisty, razowy lub pumpernikiel)
  • kawior czarny (mały słoiczek 80g)
  • serek biały wiejski  (ziarnisty)– mały
  • kilka kropel soku z cytryny
  • (ewentualnie jakieś dodatki do dekoracji kanapeczek np. ser żółty, szynka, świeży ogórek, rzodkiewka).

 

Wykonanie:

Chleb kroimy na kromki, a z kromek wykrawamy „chlebowe serduszka”. Pasta: serek biały wiejski odsączamy i wkładamy do miseczki, następnie wkładamy kawior ze słoiczka, skrapiamy cytryną i mieszamy. Gotową pastę wkładamy na serduszka wycięte z chleba i ewentualnie dekorujemy.

 

mama Anna

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)