Warszawa

Jajka faszerowane oliwkami i kawiorem

Jajka faszerowane oliwkami i kawiorem

a

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • Mała czerwona cebula
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • Łyżeczka czarnuszki
  • Kilka kropel oliwy
  • Sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka wkładamy do zimnej, mocno posolonej wody. Grzejemy na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka łączymy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy osączone i posiekane oliwki. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz czarnuszką. Dolewamy oliwę i całość solidnie mieszamy.

 

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)