Warszawa

Jajka z czerwonym farszem

Jajka z czerwonym farszem

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • ½ czerwonej papryki
  • Łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • Garść rukoli Fit&Easy
  • 1 – 2 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka wkładamy do zimnej, mocno posolonej wody. Grzejemy na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, łączymy z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć