Warszawa

Jajka z czerwonym farszem

Jajka z czerwonym farszem

a

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • ½ czerwonej papryki
  • Łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • Garść rukoli Fit&Easy
  • 1 – 2 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka wkładamy do zimnej, mocno posolonej wody. Grzejemy na średnim gazie do zagotowania. Po 6 minutach jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, łączymy z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)