Warszawa

Sałata z anchois, smażonymi kaparami i papryką z winegretem

Sałata z anchois, smażonymi kaparami i papryką z winegretem

Składniki:

  • Opakowanie sałat FIT&EASY COOL
  • 6 filecików anchois (polecam słoikowe z Sycylii)
  • 12 kaparów
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 szalotki lub 2 dymki
  • Oliwa z oliwek

 

Wykonanie:


Wykładamy sałatę do naczynia. W mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zrumieniamy kapary i odsączamy (nie wylewamy oliwy, ma ciekawy smak i może się jeszcze przydać). Na sałacie układamy fileciki, paprykę pokrojoną w paski i drobno posiekaną szalotkę. Całość posypujemy kaparami i polej sosem winegret.

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć