Warszawa

Sałata z wędzonym pstrągiem, rzodkiewką, selerem naciowym, ogórkiem i rukolą posypana czarnym sezamem

Sałata z wędzonym pstrągiem, rzodkiewką, selerem naciowym, ogórkiem i rukolą posypana czarnym sezamem

Składniki:

  • Opakowanie mixu sałat FIT&EASY FAMILY
  • 120 g wędzonego pstrąga
  • Garść rukoli
  • Solidna łyżka czarnego sezamu
  • 2 duże lub 4 małe rzodkiewki
  • 1 kłącze selera naciowego
  • 1 mała marchewka

 

Wykonanie:

Na mieszance sałat i rukoli układamy poszarpanego w palcach pstrąga, posiekane w plastry rzodkiewki oraz selera. Marchewkę najlepiej pokroić w słupki lub za pomocą obieraczki uzyskać długie i szerokie paski. Całość posypujemy sezamem. Tworzymy orientalny dressing.

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć