Warszawa

Sałatka z jarmużu, grillowanego kurczaka i kukurydzy

Sałatka z jarmużu, grillowanego kurczaka i kukurydzy

Składniki:

  • 200g grillowanej piersi z kurczaka
  • 2 szklanki pokrojonego w paski jarmużu
  • 2 garście pokrojonych na pół pomidorków
  • ½ szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 – 2 posiekane dymki
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • Skórka i sok z jednej cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz
  • 50 g wiórków parmezanu

 

Wykonanie:

Pierś z kurczaka grillujemy na patelni grillowej. Pokrojone składniki mieszamy w misce i polewamy sosem z wymieszanych składników (czosnek, cytryna, oliwa, sól, pieprz). Całość posypujemy parmezanem.

 

Przepisy z warsztato?w Wielkanocnych Fit & Easy z Janem Kuroniem

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć