Warszawa

Pędzący koto-królik

Pędzący koto-królik

Złapcie go podczas Waszego porannego posiłku zanim ucieknie do brzuszka innych domowników!

 

Składniki:

  • chleb razowy
  • salami
  • ser żółty
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • kabanosy
  • jajko
  • ogórek zielony

 

Sposób przygotowania:
Kromki chleba kroimy w kształt koła i przykrywamy plasterkami salami. Oczy naszego zwierzaka wykonujemy z plasterków rzodkiewki, nos z jajka, wąsy ze szczypiorku, a z sera żółtego wycinamy uszy. Na koniec tułów dekorujemy plasterkami zielonego ogórka, dołączamy łapki z kawałków kabanosa i dodajemy szczypiorkowy ogonek.

 

Smacznego!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)