Warszawa

Ślimaczki z łososiem i mascarpone

Ślimaczki z łososiem i mascarpone

Składniki:

 

  • naleśniki: mąka, woda, jajko
  • łosoś wędzony
  • serek mascarpone
  • serek twarogowy
  • chrzan
  • sól
  • cukier
  • sos: oliwa z oliwek, sok z 1 cytryny, bazylia świeża, sól, cukier

 

Przygotowanie:

 

Najpierw smażymy naleśniki. Następnie mieszamy ze sobą serki, chrzan oraz przyprawy. Gdy naleśniki będą gotowe, smarujemy je pastą serową, na wierzch kładziemy płaty łososia, a następnie zwijamy. Naleśniki wkładamy do lodówki, by trochę się schłodziły. Po schłodzeniu kroimy je na dwucentymetrowe kawałki i układamy na półmisku.


Na koniec przygotowujemy sos. Składniki miksujemy blenderem. Sosem polewamy naleśniki. Smacznego!

mama Ewa

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć