Warszawa

Ślimaczki z łososiem i mascarpone

Ślimaczki z łososiem i mascarpone

a

Składniki:

 

  • naleśniki: mąka, woda, jajko
  • łosoś wędzony
  • serek mascarpone
  • serek twarogowy
  • chrzan
  • sól
  • cukier
  • sos: oliwa z oliwek, sok z 1 cytryny, bazylia świeża, sól, cukier

 

Przygotowanie:

 

Najpierw smażymy naleśniki. Następnie mieszamy ze sobą serki, chrzan oraz przyprawy. Gdy naleśniki będą gotowe, smarujemy je pastą serową, na wierzch kładziemy płaty łososia, a następnie zwijamy. Naleśniki wkładamy do lodówki, by trochę się schłodziły. Po schłodzeniu kroimy je na dwucentymetrowe kawałki i układamy na półmisku.


Na koniec przygotowujemy sos. Składniki miksujemy blenderem. Sosem polewamy naleśniki. Smacznego!

mama Ewa

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)