aa
aNauczycielu! Zgłoś swoją szkołę do BaśnioBOJU!

Warszawa

Pulpety z indyka

Pulpety z indyka

 

Składniki:

 

  • udziec z indyka 1/2 kg
  • bułka czerstwa 1 szt
  • cebula 1 szt
  • marchew 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • mleko
  • liść laurowy
  • mąka

 

Przygotowanie:

 

Mięso zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułką. Dodać startą gotowaną marchew  i jajko oraz przyprawy. Wyrobić masę ręką. Pulpety obtaczać w mące i lekko podsmażyć na oleju, następnie włożyć do gotującej się  z kostką rosołową i liściem laurowym wody. Gotować około 1/2 godziny a następnie sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Można dodać śmietany.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)