Warszawa

Ciasto z morelą

Ciasto z morelą

Wyśmienite ciasto, proste w wykonaniu, pięknie prezentuje się przy podawaniu!

 

Składniki:

 

  • jajka 4 szt
  • mąka 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • olej 4 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • morela 2 szt
  • polewa czekoladowa 1 opakowanie

 

Przygotowanie:

 

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, a na końcu mąkę. Połową ciasta wyłożyć dno tortownicy, do reszty dodać kakao. Wymieszać łyżką i wyłożyć na jasne ciasto. Do ciasta włożyć pokrojone morele.

Piec około 40 minut. Polać polewą czekoladową.

 

mama Ewa

 

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć