Warszawa

Makaron z pomidorkami cherry i mozarellą

Makaron z pomidorkami cherry i mozarellą

Składniki:

  • 1 opakowanie kolorowego makaronu
  • 500 g pomidorków cherry
  • 120 ml oliwy
  • garść liści bazylii
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

 

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Dodajemy oliwę, posiekane listki bazylii i zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym łączymy z gorącym makaronem. Przed podaniem posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą. Udekorować listkami bazylii.

 

Smacznego!

 

Marika Piekut

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć