Warszawa

Omlet ryżowy z cukinią i parówkami

Omlet ryżowy z cukinią i parówkami

Omlet nie tylko na śniadanie - spróbujcie jajecznego przysmaku w wersji ryżowo-warzywnej!

 

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 2 parówki
  • 1⁄2 małej cukinii
  • 1 łyżka tartego żółtego sera
  • 4 jajka
  • kilka listków bazylii, suszone oregano, sól, pieprz, vegeta, olej

 

 

Sposób przygotowania:

 

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem vegety. Parówki obierz i pokrój w plasterki. Cukinię umyj i pokrój w słupki. W misce wymieszaj ryż z parówkami, cukinią i posiekanymi listkami bazylii, roztrzepanymi jajkami i serem. Dopraw do smaku.

 

Na patelni rozgrzej olej, wylej na nią przygotowaną masę, przykryj i smaż na małym ogniu aż omlet się lekko zetnie. Przełóż go na drugą stronę i dosmaż do końca. 

 

Smacznego!

 

Marika Piekut

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć