Warszawa

Hiszpańska tortilla

Hiszpańska tortilla

Spróbujcie pysznej tortilli rodem z gorącej Hiszpanii! Przepis nadesłany na konkurs "Z kuchni na piknik z Lino".

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 mała cukinia
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cukinię przekrój wzdłuż na połowę, pokrój na talarki. Paprykę pokrój w kostkę. Oliwki osącz, pokrój. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cukinię i paprykę, przesmaż, mieszając, podduś. Jajka ubij z solą i pieprzem. Do warzyw na patelni dodaj oliwki, wymieszaj. Zalej masą jajeczną, wymieszaj. Smaż pod przykryciem, aż masa się zetnie. Potem obróć omlet na drugą stronę i dosmaż.
 

Smacznego!

 

Marika Piekut

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)