Warszawa

Hiszpańska tortilla

Hiszpańska tortilla

Spróbujcie pysznej tortilli rodem z gorącej Hiszpanii! Przepis nadesłany na konkurs "Z kuchni na piknik z Lino".

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 mała cukinia
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cukinię przekrój wzdłuż na połowę, pokrój na talarki. Paprykę pokrój w kostkę. Oliwki osącz, pokrój. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cukinię i paprykę, przesmaż, mieszając, podduś. Jajka ubij z solą i pieprzem. Do warzyw na patelni dodaj oliwki, wymieszaj. Zalej masą jajeczną, wymieszaj. Smaż pod przykryciem, aż masa się zetnie. Potem obróć omlet na drugą stronę i dosmaż.
 

Smacznego!

 

Marika Piekut

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć