Warszawa

Pasta kanapkowa z twarożkiem, papryką i jajkiem

Pasta kanapkowa z twarożkiem, papryką i jajkiem

SKŁADNIKI:

  • 150 g twarożku naturalnego
  • 4 jajka
  • 3 różnokolorowe mini papryczki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz


PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
  3. Do jajek i warzyw dodajemy twarożek, majonez oraz jogurt i mieszamy wszystkie składniki.
  4. Doprawiamy solą oraz pieprzem.


Czas przygotowania: ok. 20 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 2,30 zł

Smacznego!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć