Warszawa

Grillowana pierś z kurczaka z musem rabarbarowo-imbirowym

Grillowana pierś z kurczaka z musem rabarbarowo-imbirowym

Oryginalny pomysł na obiad - mięso z kurczaka skomponowane z owocowo-imbirowym musem.

 

SKŁADNIKI:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 5 dużych kawałków rabarbaru
  • 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso umyj. Każdą pierś przetnij wzdłuż na dwie części. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na patelni grillowej na odrobinie oleju.
  2. Rabarbar umyj, obierz i drobno pokrój. Do garnka wlej trochę wody. Duś do momentu odparowania płynu. Do rabarbaru dodaj miód, imbir, sól oraz pieprz. Duś jeszcze przez chwilę.
  3. Na grillowaną pierś z kurczaka wyłóż mus.
  4. Potrawę podawaj z surówką z marchewki i jabłka.


Czas przygotowania: ok. 20 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 4 zł

Smacznego!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć