Tak przyrządzona pierś z kurczaka znakomicie nadaje się na niedzielny obiad.
SKŁADNIKI:
-
2 podwójne piersi z kurczaka
-
150 g brokułów
-
150 g sera feta
-
1 jajo
-
bułka tarta
-
sól
-
pieprz
-
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
-
Mięso umyj. Każdą pierś podziel na dwa kotlety. W mięsie zrób kieszonkę nacinając je delikatnie nożem.
-
Brokuły umyj i podziel na różyczki. Gotuj je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedź. Po wystygnięciu pokrój na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.
-
Kotlety nadziewaj na przemian brokułami i fetą. Na koniec zepnij wykałaczką aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Mięso zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej.
-
Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania: ok. 20 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 5,50 zł