Warszawa

Kotlet drobiowy nadziewany serem feta i brokułami

Kotlet drobiowy nadziewany serem feta i brokułami

Tak przyrządzona pierś z kurczaka znakomicie nadaje się na niedzielny obiad.

 

SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 150 g brokułów
  • 150 g sera feta
  • 1 jajo
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso umyj. Każdą pierś podziel na dwa kotlety. W mięsie zrób kieszonkę nacinając je delikatnie nożem.
  2. Brokuły umyj i podziel na różyczki. Gotuj je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedź. Po wystygnięciu pokrój na małe kawałki. Ser feta pokrój w kostkę.
  3. Kotlety nadziewaj na przemian brokułami i fetą. Na koniec zepnij wykałaczką aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia.  Oprósz solą i pieprzem. Mięso zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej.
  4. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.


Czas przygotowania: ok. 20 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 5,50 zł

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć