Warszawa

Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Przepis na upalny dzień. Chłodnik z mnóstwem warzyw.

 

Składniki:

  • 2 pęczki botwinki
  • 2 duże ogórki
  • 8 rzodkiewek
  • pół pęczka koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 150 g jogurtu typu greckiego
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:

 

  1. Botwinkę umyj i drobno posiekaj.
  2. Następnie gotuj ją przez 5 minut w osolonej wodzie.
  3. Ogórki umyj, obierz ze skóry i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  4. Rzodkiewkę, szczypiorek i koperek umyj i drobno posiekaj.
  5. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  6. Połącz ze sobą wszystkie warzywa.
  7. Dodaj jogurt naturalny i grecki.
  8. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


Czas przygotowania: ok. 30 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: ok. 3 zł

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć