Żaden maluch nie oprze się chrupiącym i aromatycznym babeczkom. Doskonała propozycja na kolację.
Składniki:
-
12 kromek chleba tostowego
-
250 g pieczarek
-
250 g kiełbasy wiejskiej
-
150 g sera feta
-
1 ząbek czosnku
-
2 cebule
-
masło
-
pieprz
-
olej do smażenia
Przygotowanie:
-
Pieczarki obierz i drobno pokrój. Usmaż je na małej ilości oleju. Cebulę, czosnek obierz i pokrój. Zeszklij je na patelni. Z kiełbasy zdejmij skórę i pokrój w drobną kostkę. Smaż przez chwilę razem z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia dołóż usmażone wcześniej pieczarki. Dopraw pieprzem.
-
Chleb tostowy rozwałkuj wałkiem na cienkie placuszki i posmaruj masłem. Kromki układaj w wysmarowanych masłem foremkach do babeczek.
-
Babeczki tostowe wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułóż pokruszony ser feta.
-
Piecz przez ok. 15 min. w temperaturze 200 stopni.
Czas przygotowania: ok. 40 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 3,50zł
Smacznego!