Warszawa

Babeczki z chleba tostowego

Babeczki z chleba tostowego

Żaden maluch nie oprze się chrupiącym i aromatycznym babeczkom. Doskonała propozycja na kolację.

 

Składniki:

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 250 g pieczarek
  • 250 g kiełbasy wiejskiej
  • 150 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • masło
  • pieprz
  • olej do smażenia


Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i drobno pokrój. Usmaż je na małej ilości oleju. Cebulę, czosnek obierz i pokrój. Zeszklij je na patelni. Z kiełbasy zdejmij skórę i pokrój w drobną kostkę. Smaż przez chwilę razem z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia dołóż usmażone wcześniej pieczarki. Dopraw pieprzem.
  2. Chleb tostowy rozwałkuj wałkiem na cienkie placuszki i posmaruj masłem. Kromki układaj  w wysmarowanych masłem foremkach do babeczek.
  3. Babeczki tostowe wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułóż pokruszony ser feta.
  4. Piecz przez ok. 15 min. w temperaturze 200 stopni.


Czas przygotowania: ok. 40 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 3,50zł

Smacznego!

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć